Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2017 07:45 - Храната – изворът на живота, здравето, щастието и дълголетието - СТАМАТ
Автор: stamat2015 Категория: Поезия   
Прочетен: 317 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2017 13:08


 Действителният Свят, в който живеем и Истинският Аз

ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ В GOOGLE+ КЛИКНИ ВЪРХУ ЗАГЛАВИЕТО!

СВАЛИ НА PDF от DROPBOX!

 

СВАЛИ НА PDF от MEDIAFIRE!

 
Глава Осма

Храната – изворът на живота, здравето, щастието и дълголетието.

 

„Веданта не признава греха, тя признава само грешката. А най-голямата грешка, казва Веданта, е да се твърди, че Вие сте слаб, че сте грешник, мизерно същество, че нямате никаква власт и че не можете да направите това или онова.“

Свами Вивекананда

 

В по-голямата си част, „цивилизованото“ Човечество гледа „лекарското съсловие“ с огромно възхищение и преклонение, поради наложените и ежечасно преповтаряни от Масонските масмултимедии лъжи и измислици относно действителната същност на Човека. Социалните инженери на Криптокрацията така са манипулирали нашия Вътрешен Свят на мисли, чувства и идеи, че ние дори не се и опитваме да мислим самостоятелно, а по цял ден само преповтаряме като папагали в разговорите си с околните онова, което сме чули, видяли или прочели по радиото, телевизията и в „ПРЕСАТА“ и по този начин издигаме в култ насила наложеното ни индоктриниране, та никога не ни и хрумва даже да проверим дали то е вярно и ако не е да му се противопоставим.

Основното пропагандно оръжие в ръцете на социумните инженери, насочено срещу нас, е издигането в култ и задължителното преклонение, първо, пред властта и политическите й марионетки, които избори след избори все ни „оправят“, второ, пред Масонската Атеистично-Материалистическа наука, която винаги е на „една ръка разстояние“ от решаването на всичките ни проблеми – социални, физикални и психологически, посредством, например, сливането на Живото ни същество с неживите машини – Постхуманизма и, трето, пред така наречените „професионалисти“ – социалните прослойки от тесни специалисти, вършещи добре единствено и само своите ограничени задължения, без да се интересуват от всеобщата взаимосвързаност на всички части и елементи в Творението, на които всички останали непременно трябва да предоставят разрешаването на собствените си проблеми, като от „професионалистите“ лекарите носят основната вина за окаяното здравословно състояние на Човечеството. Всеки минал през мозъкомелачката на Образователната система още от детските си години бива насилен да вярва, че ние сме единствено и само физически сбор от клетки, изпълняващи различни функции и групирани в различни тъкани и органи и че другите фини тела не съществуват, а единствено и само грубото ни видимо тяло.

Никога, нито в училищата, нито в университетите, никой дори не споменава за фината Човешка телесност и за сложната и съвършена енергийна система от чакри и нади, през които тече енергията прана, вдъхваща живот и поддържаща физикалността ни. Тъкмо напротив, още от пеленачета сме най-нагло подведени, изнасилвани психически и твърдо заставяни да предоставим единственото, което всъщност притежаваме на този Свят – голото си тяло и нашето здраве, в ръцете на чужди, странни, строги, груби, безразлични, почти винаги миришещи на тютюнев дим или алкохол и дори съвсем болнави възрастни хора, наричани „чичо доктор“ или „леля доктор“, за да ни малтретират по какъв ли не начин. С напредването на годините, ситуацията не само, че не се променя, но се влошава драстично! Това се отразява пагубно върху подсъзнанието и стабилността на психиката на момичетата, но не подминава и по-ранимите момчета, като страха от възможни медицински интервенции преди пубертета придобива застрашителни размери.

Чрез умело психологическо манипулиране и тотална дезинформация, по времето когато съвременният Човек вземе дипломата в ръцете си и си въобрази, че вече е господар на своя живот, той е толкова дълбоко умствено програмиран „да спазва всички съвети на лекаря“, че те за него изобщо не са само съвети, а абсолютни вселенски закони, неподлежащи на съмнение или проверка. Всичко това би било разбираемо, ако лекарите всъщност бяха силни, здрави, не боледуващи Пробудени и Освободени мъдреци, посветени в тайните на Седемте Човешки тела, живеещи по сто-сто и петдесет години, за да поучават и даряват щастие и дълголетие на другите. Уви, както всички знаем, „докторите“, не само че притежават всички възможни Човешки недостатъци и боледуват от всякакви болести, но и по-голямата част от тях са заклети тютюнопушачи и редовно злоупотребяват с алкохол, като са всред най-застрашените от стрес и кратко живеещи наши съвременници. Това е така, защото те са обучавани дълги години в лъжата на Масонската Атеистично-Материалистическа наука и не знаят нищо, нито за съществуването, нито за взаимосвързаността и взаимодействието на Седемте тела и енергийната система от чакри и нади, по които тече прана.

Хитроумно измисленият начин, здравомислещия и грижещ се за себе си индивид, да бъде накаран да се съгласи да повери единственото, което действително притежава на този Свят – своето тяло в ръцете на онези, които нямат никаква представа за това, как работи то, е той да бъде подложен на тотален умствен контрол от Криптокрацията, посредством Образователната система и масмултимедийната дезинформационна пропаганда. Алопатичната медицина и начина, по който тя пороби „цивилизованото“ Човечество е най-тъмният период в историята и представлява измамната основа, върху която се крепи Господството на Илюминатите. Цел на алопатичната медицина никога не е била да „изцели“ Човека, тоест „да го направи цял“ така, както е бил преди болестта – това могат само „целителите“, и затова се наричат така, използващи природосъобразни целебни растения и минерали, възвръщащи синхрона и хармоничността в Седемте ни тела. Цел на алопатичната медицина е да „лекува“, тоест да направи страданията от болеста „по-леки“, по-поносими, тъй като тя третира симптомите, а не корена или причинителя на дадената болест и не би могла да го отстрани. Отровите са най-мощното оръжие от арсенала на алопатичната медицина, която именно поради това се нарича така. Думата „медицина“ произлиза от фамилното име и влиза в употреба, поради жестоките деяния на печално известната Илюминатска династия отровители – Де Медичи!

Алопатичната медицина разглежда единственото, според нея, физическо Човешко тяло, като механичен физико-химически набор от чаркове-органи, свързани един с друг, за да извършват определена полезна физическа работа, чрез която да се натрупват материални богатства, за да се облагодетелства от това неработещата експлоататорска робовладелска класа – Илюминатската върхушка и нейният Масонски слугинаж. Поради изцяло погрешната Атеистично-Материалистическа основа, върху която е изградена и неправилното и лъжовно разбиране на истинската същност на Човека, алопатичната медицина никога няма да бъде в състояние, нито да изкорени болестите, нито да направи Човека щастлив, тъй като тя не знае и не се занимава с фините и с Трансцендентните тела, които са животворни и пораждат физическото тяло, бидейки прекият ни път и вечната ни свързаност с Творецът-Творение.

Всяка болест, колкото страшна и смъртоносна да е описвана от „лекарите“, може и трябва да бъде разглеждана като поредното обстоятелство за пряк път до опознаването на Душата и до изчистването на живота ни от пречките за пълното ни единение със Създателя. НЕЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ, освен съвсем малко на брой вродени такива, тъй като Джива е част от Единния и е напълно в нейна власт да постигне абсолютно всичко, което пожелае, включително и да изцели своето физическо тяло от каквато и да е болест или недъг! Всяка една от разглежданите от алопатичната медицина като нелечими и смъртоносни болести, може да бъде изцелена завинаги, посредством систематично и правилно провеждан ГЛАД (гладолечението на Лидия Ковачева) или ПРАВИЛНА ХРАНА – природосъобразна диета с плодове, зеленчуци, ядки, билки и супер-храни и чрез ПРАВИЛНА НАСТРОЙКА на Джива, представляваща възобновяване на замърсената или прекъсната връзка и хармонизиране на енергийния обмен между чакрите и надите в Седемте ни тела.

Един пример би изглеждал по следния начин. На някого, водещ безразсъдния живот на чревеугодник, „купонджия“ и пияница, по време на посещението му в болница, след като се е почуствал много зле, е поставена диагноза „рак“. Ако този индивид, въпреки безпътното си дотогава битуване има насъбрана, вследствие на многото въплощения, Духовна сила в Джива, той би припознал в тази случка едно сериозно подсещане, че върви срещу собствените си интереси и би променил из корен начина си на живот. Той би потърсил знаещи целители и ефикасни потвърдени методи и би подобрил състоянието си, като накрая би се изцелил напълно, без да се хвърля през глава във Великата тройка на съвременната медицина – „Режи, трови, гори“. Той би започнал да изчиства, както организма, така и фините си тела от натрупаните с годините отрови: би изоставил завинаги месоядството, като най-отвратителния, зловреден и пагубен навик, би отказал тютюнопушенето и употребата на алкохол – най-лесния начин за упояващо бягство от Реалността и би продължил да укрепва комплекса Дух-Душа, чрез Трансцендентални практики.

Полека-лека този наш герой би постигнал физикално здраве и спокойствие на Духа, разбирателство с близките си, които с радост и с много Любов биха подкрепили израстването му, като в същото време би отворил широко портите на Познанието, с което би облекчил много своята карма и удължил с дълги десетилетия живота си. Следователно, от гледна точка на Духовното ни израстване, така наречената „коварна нелечима болест“ би добила формата на едно „щастливо обстоятелство“ да намерим пътя към Душата и Творецът-Творение.

За съжаление, в наши дни, твърде малко на брой Човеци биха постъпили по гореописания начин. Редовият „гласоподавател“, поради съзнание, замърсено от демоничната бълвоч на материализма и индоктринирането винаги да се уповава на институциите – в случая измамната алопатична медицина, както и незнанието какво да прави със себе си, ако не послуша Масонските масмултимедии, би отишъл в болница, където с радост би приел отравящата целия му организъм химиотерапия, изгарящата всичките негови клетки и разрушаваща ДНК-то му лъчетерапия и осакатяващите и обезобразяващи операции, които изчерпват психическите и физическите му сили, като ослабват и дисхармонизират протичането на прана през чакрите и надите. След което, този нравствено слаб и безволеви послушник на Илюминатската Човекомелачка, чинно би се прибрал вкъщи, за да чака смъртта в агонията на адски болки.

Всичките Седем тела на Човека са толкова тясно свързани, че това, което въздейства на едно от телата, неминуемо се отразява на всички останали. Например, ако прана енергията, преминаваща през Вишуддха чакра на Етерното (Биоплазменото) тяло, което поддържа гърлото, е отслабнала или дисхармонична, то това може да се прояви на ниво видимо физическо тяло като кашлица, настинка, болки в гърлото, тонзилит (възпаление на сливиците) и ако прана не се хармонизира и засили, то това би довело и до белодробни заболявания, включително и до смъртоносни такива.

Когато Човек се нарани или си среже кожата, то заедно с кръвоизлива от физическото тяло в дадената област на Етерното тяло изтича прана. Първоначално, нараненото място временно се зачервява, поради изтичането на прана, а впоследствие то неизбежно променя цвета си в синьо-сиво, тъй като прана се изчерпва в тази област. Ако прана преминаваща през чакрите и надите във фините тела отслабне или е дисхармонична, поради задръствания в чакрите и надите или поради неправилно функциониране на фината ни телесност, то видимото физическо тяло неминуемо ще залинее, ще прояви болестни симптоми в определена област или ще стане податливо на инфекции. Когато, например, във фините ни тела прана, преминаваща през Манипура, която управлява слънчевия сплит и черния дроб, е слаба или дисхармонична, то на физическо ниво това ще се прояви като жълтеница или хепатит.

Сега, трябва да ни е вече съвсем ясно, че фината ни телесност е неделимо свързана и еднозначно определя, както тонуса и благоразположението на Джива, така и здравословното състояние на видимата физикалност. Когато се енергизира или се въздейства благотворно върху Етерното тяло или върху другите фини тела, то видимото физическо тяло съвсем естествено се изцелява при този процес, което се нарича Закон на Съответствието. Чрез редовно пречистване и енергизиране с прана различните болестни процеси и инфекции във физическото тяло ще бъдат прекратени и ще ни отминат завинаги.

Но, когато и ако читателят се заинтересува да се заеме с даден метод за пречистване и енергизиране на фината си телесност, предложен му от някого, посредством повсеместната масмултимедийна свързаност, трябва непременно да знае и веднага да си даде сметка, че в този Свят най-трудното дело е да намериш истината, тъй като всичко е лъжа и заблуда, а за „цивилизования“ Човек парите са кумир и бог. Авторът силно препоръчва на оногова, комуто поистина е додеяло празнодумието, празноглавието, пустосърдечността, бездушието и бездуховността на ежедневното раболепно животинско оцеляване и е възнамерил да доведе до Душата си възвисения начин на живот по пътя към Просветлението и Освобождението, сам да се заеме с дирене и изследване на правилният път и метод за хармонизиране и енергизиране на фините си тела, чрез първоначално изчисване и впоследствие заздравяване на връзката си с Висшия Аз и оттам с Параматман, чрез която сам ще се домогне до знанието и мъдростта. Нека пак да си припомним думите на Джиду Кришнамурти, че днес всеки сам на себе си трябва да бъде учител и ученик, както и гуру и последовател.

Същевременно, обаче, с диренето на пътищата към Трансцендента, Човек трябва да подсилва физическото си тяло с правилната храна. Несъмнено е, че онзи, който е възлюбил Творецът-Творение, като Единствения вечен Създател и Поддръжник на всичко живо и неживо, не би могъл в никакъв случай и по никакъв начин да наранява или яде живо чувстващо същество, носещо Душа. Хилядолетия наред Илюминатският войстващ елит се стреми да лиши Човечеството от съчувствие и съпричастие, не само към своего брата, но и към различните по интелигентност спрямо нас, но носещи Душа също като нас животни. „Маахимсйаат сарва-бхуутаани“, тоест „Никога не навреждай на живо същество“ е извечната мъдрост, която Човекът, търсещ подслон и сила в своя Създател, трябва да следва.

Наред със строгото спазване на вегетарианска или, още по-добре, на веганска диета, вървящият по пътя на Истината, трябва да има пред вид, че в съвременната околна среда отровена, както от химически замърсители, така и от зловредни дисхармонични вибрации и лъчения, ще бъде най-целесъобразно да приема силни храни, известни в миналото като Божествени храни, а наскоро добили популярност като Супер-храни (Superfoods), наред с естествените природни имуностимулатори. Тъй като темата е твърде обширна, авторът ще сподели единствено няколко от природните имуностимулатори, които лично използва ежедневно.

Пчелен мед, пчелен прашец и прополис. Един килограм чист домашен пчелен мед – добре е да се използва мед от Магарешки бодил, Кориандър, Глог, Манов или Букет се смесва с двеста грама пчелен прашец и петдесет милилитра прополис. Разбърква се с миксер, докато се получи хомогенна смес. Тъй като се получава голямо количество, трябва да се раздели на части и да се държи в хладилник, като само една от частите се консумира до изчерпването й. Приема се сутрин по една супена лъжица. Когато към сместа се прибави и пчелно млечице, то тя става най-мощният имуностимулатор. Може да се дава на деца над тригодишна възраст.

Пчелен мед, канела и джинджифил. Триста-триста и петдесет грама пресен корен джинджифил се обелва, измива добре и настъргва на средно-едро ренде. Когато коренът е съвсем пресен, той пуска много мляко, което е много полезно. Около 4-5 пръчки крехка многолюспеста Цейлонска канела се смилат на ситно в кафемелачка. Трябва да се има предвид, че твърдата канела във вид на една кора е ГМО, не е полезна и не бива да се употребява. Канелата и джинджифилът се смесват в един килограм чист домашен мед и се разбъркват с миксер до получаването, доколкото е възможно, на хомогенна смес. След двудневно отлежаване, за да омекоти лютивият вкус, сместа е годна за консумация, като се препоръчва сутрешната употреба по една супена лъжица.

Третият меден микс е със сусам и може да се направи по два начина. По първият начин се използва седемстотин грама готов пълнозърнест сусамов тахан, който се смесва с един килограм мед и се бърка с миксер до получаването на еднородна смес. Вторият начин е по-трудоемък, тъй като изисква небеленото сусамово семе да се смели на едро в кафемелачка и леко да се запече във фурна на 160°С, след което се смесва с меда. Препоръчва се по една супена лъжица утринна консумация.

Суровите сушени какаови зърна са много полезни сутрин и успешно заместват кафето, което има неоценимо лечебно действие като клизма, но поради високата си киселинност никак не е здравословно, като напитка. Дозата на прием е по едно сушено какаово зърно на десет килограма телесно тегло, като не трябва да се притесняваме, но с радост и с чисто Сърце да дъвчем хрупкаво какао по два-три пъти дневно. Какаото е мощен антиоксидант и колкото е по-горчиво, толкоз по-добре – то ще ни донесе само младост и дълъг живот.

На трапезата ни винаги трябва да присъстват ядките, киселото мляко, медът, плодовете, зеленчуците и супер-храните. Вековно правило в здравословното хранене е, че плодовете се ядат през деня, тъй като те израстват под въздействието на енергията на Слънцето и носят неговия вибрационен отпечатък, а зеленчуците се консумират вечер, защото се развиват от Лунната енергия и са запечатили в себе си нейния модел.  

Много важно е да разберем, че от съществено значение е не само с какво се храним, но и по колко пъти се храним. Авицена, живял през ХІ-ти век, в книгата си „Канон за лекарската наука“, препоръчва спазването на следния режим: закуска, вечеря и обяд на следващия ден. Следователно, здравословното хранене се състои от не повече от два приема дневно. Това е твърде странно за съвременника, тъй като още от деца сме задължавани насила да се храним по три, четири и дори по пет пъти дневно, като повечето от нас запазват този вреден навик в продължение на целия си живот. Немалка част „цивилизовани“ Човеци, чрез придобиването на вредни навици да се яде почти непрекъснато и то до късно вечер и дори да се става през нощта, за да се консумира храна, довеждат телата си до съвсем нездравословни и дори болестни размери и пропоции, че никога след това не успяват да се освободят от десетките килограми вреден баласт в своя организъм.

Системата на хранене по два пъти дневно е съобразена с физиологията на грубото Човешко тяло, а именно: храната трябва да се преработи от стомаха, да премине през тънките черва и едва след като премине през дванадесетопръстника, храно-смилателната система вече е готова да приеме друга порция храна. Още по-добре би било стомаха да се остави празен за два-три часа. Обикновено храната се задържа в стомаха от шест до осем часа, тоест това би трябвало да е най-малкия възможен промеждутък между първато и второто хранене, като се вземе предвид, обаче, времето за почивка на стомаха, то оптималната пауза е около десет часа.

След второто хранене трябва да се даде дълга почивка, която ще разтовари стомаха, като за период от около петнадесет часа всякакви хранителни вещества напълно ще са напуснали и тънкото черво, като му дадат възможност да възстанови нормалната си функционалност и фауна. Редуването на половин денонощие работа с половин денонощие почивка ще се отрази благотворно, както на стомаха, така и на тънкото черво, което по време на възстановителния период ще натрупа ферменти и ще извърши регенерация на чревните стени. Тази регенерация е много необходима, тъй като, при процеса на разграждане на белтъчините, киселинността на средата се повишава и това води до изтъняване на стените на стомаха и червата. Следователно, дългите почивки между храненията са повече от зъдължителни, за да запазим здрава храносмилателната си система.

Когато Човек възнамери да промени начина си на хранене, трябва да е наясно, че за пълното приспособяване към новия начин са необходими около три месеца, през които организмът преустановява старите условни рефлекси и изработва нови.

Чрез изследване на биохимичните показатели в Човешкото тяло е установено, че те проявяват еднофазна денонощна активност, като глюкозата, холестеролът, карбамидът, натрият и калият достигат максимални стойности във вечерните часове – от 18 часа до 24 часа, а минималните им стойности са сутрин от 6 часа до пладне.

Следователно, сутрин след ставане от сън в нашия организъм се наблюдава намаляване, както на жизненоважните вещества за функционирането му, така и на циркулиращите шлаки в кръвообращението. Така че, най-подходящото време за първото хранене е късната утрин до преди пладне. Удачно е да започнем деня с изпиването на литър-литър и половина хладка вода, с което да дадем възможност на тялото да се очисти докрай. После, можем да изпием чаша билков чай и едва след това да закусим с плодове, като ги подсилим с естествени имуностимулатори и супер-храни.

От друга страна, вечер, пречистващите органи започват ускорена работа и е твърде неподходящо да натоварим стомашно-чревния тракт, което неизбежно би довело до загуба на енергия, като същевременно би претоварило и функционирането на отделителната система. Така че, не би трябвало да се храним след 19 часа, като е най-добре да оставим промеждутък от поне четири часа преди времето за сън.

Вследствие на собствения си опит, авторът гарантира, че когато Човек изчисти физическото си тяло от отровите и не употребява животинска плът под никаква форма, тютюн, алкохол, психоактивни или наркотични вещества, газирани напитки, кафе, бяла захар, бяло брашно, химически обработени „бързи храни“, като същевременно с това поддържа Душевна и вибрационна чистота около себе, тоест не гледа телевизия и филми с насилие и Холивудизъм, не слуша радио, не чете „ПРЕСАТА“, не играе на хазарт или на безумни електронни игри, не се прехласва по цял ден по най-новия ай-фоун, но за сметка на това обгражда Джива само с доброта, разбирателство и любов и яде само чиста вегетарианска или веганска храна, като я подсилва с естествени имуностимулатори, то той никога няма да усети телесно неразположение и силна болка и не ще попадне в смъртния захват на коварни болести!

Но, ако все пак се случи Човек да настине, например, той в никакъв случай не бива да прибягва до алопатичната медицина, която само би отровила допълнително организма му. Българският народ от столетия потребява успешно доказали се билкови и минерални илачи и цярове, описани от честни изследователи, като Беинса Дуно – Петър Дънов или Петър Димков, към които мъдрият би трябвало да присегне при нужда.

Тук, авторът отново би споделил своя опит. Да речем, че някой е настинал в студено и мокро време и изпитва болки по цялото тяло, главоболие, или пък синусите са възпалени, както и гърлото и го мъчи кашлица. Това, което трябва да се направи е следното: за мускулните болки – загряваща разтривка с ракиен първоток над 82 °алк. и обилно изпотяване под дебели завивки, за главоболието – нагрявка на челото с чиста морска сол, завързана в памучен чорап и загрята до пареща температура, като едновременно с това прави инхалации с Евкалиптово масло: шест-осем капки на литър и половина гореща вода, за гърлото – билкова запарка: в литър и половина вряла вода се запаряват по две чаени лъжички от следните изсушени билки: подбел, теснолист живовлек, жълт кантарион, мащерка, маточина и лютива мента, а ако има повишена телесна температура се добавя и бял равнец, но само тогава!

Нагрявката с морска сол се прилага непрекъснато в продължение на два часа, чаят се пие на всеки час-час и половина по една чаша, а инхалациите се повтарят през три-четири часа, като през първия ден на тези процедури Човек трябва да консумира малко силна храна – плодове, зеленчуци и имуностимулатори, а на втория ден да подсили тялото си. През цялото време, той трябва да почива, като в никакъв случай не бива да гледа телевизия, филми, спорт и така нататък, а да се съсредоточи с бодър Дух в своето изцеляване! Колкото и зле да е настинал и дори да има висока температура този, който е изчистил тялото си и следва гореизложеният метод, ще се изцели за ден или два.

Естествено, трябва стриктно да се спазва вегетарианска диета и в никакъв случай да не се приемат алопатични лекарства, тъй като те представляват отровни химикали, които не бива да се смесват с полезните целебни билки, плодовете и зеленчуците, понеже, логично погледнато, те ще ги направят не само безполезни, но и отровни! Онзи, който е тръгнал по пътя на Истината и приема в тялото си само живителни полезни елементи, никога повече не трябва да обръща глава към отровите на съвременната алопатична медицина, тъй като има опасност, поради извънредно изчистения си организъм и променения вибрационен модел на фината телесност, той да получи силно отравяне, дори и от широкоизползвани и умерено-силни алопатични медикаменти!

Вибрационният модел, който изгражда фините тела на Човека при живот във вегетарианство или веганство, е изцяло хармоничен и синхронизиран с Висшите чакри и е точно противоположен на дисхармоничната вибрационна матрица, в която фините тела съществуват, когато Човек води противоестествен, неморален и хищнически начин на живот, съсредоточен в нисшите три чакри, ядейки мъртвата разлагаща се плът на животни, риби, мекотели и влечуги, като по такъв начин не само утежнява своята карма, чрез убийствата на други чувстващи същества, но и дисхармонизира протичането на енергията прана по надите във фините му тела, поради затварянето на Висшите чакри, вследствие на постоянното извършване на насилнически деяния. В този смисъл, вегетарианството или веганството стават задължително и неотменимо условие, за да вървим към Истината, като насъщна част от тях е отказването от всякакви отрови, включително и от алопатичните медикаменти,  които увреждат не само физикалността ни, но чрез дисхармоничната си вибрация замърсяват също и фината ни телесност. Следователно, за да е в състояние Човек да напредва на Духовно и Трансцендентално ниво, задължително трябва да избере вегетарианството или веганството и да се откаже завинаги от алопатичната медицина!!!

Авторът смята, обаче, че най-важната част от Осъзнаването и Освобождението на Човека не се състои в това какво и как яде, а е мъдростта, която се постига по-нататък по пътя на Истината, а именно, че действителната сила и здраве не идват от количеството консумирана храна, нито дори от това, каква е храната. Факт е, че огромен брой Човеци се препитават с твърде оскъдно количество храна, но са много по-дейни, по-здрави, по-дълголетни и твърде по-щастливи от преяждащите с пържоли всяка вечер тесногръди „цивилизовани“ бюргери. Факт е, също така, че в Индия, Китай, Тибет и Тян-Шан са съществували, съществуват и днес и ще съществуват винаги, Духовно извисени Трансценденталисти, които или само пият вода, или поддържат физическото си тяло единствено и само с Божествените енергии, излъчвани от Създателя навсякъде из цялото Творение. Знанието, което непременно ще добием, ако неотклонно следваме Истинния път е, че енергията на физическото Човешко тяло идва от правилното протичане на прана и от хармоничното й взаимодействие с чакрите във фините тела, а не от изядената от физическото тяло био-химична субстанция, наречена „храна“. Така че, истинската храна, всъщност, представляват енергиите на Творецът-Творение, с които Той създава и поддържа, както живота, така и неживото проявление, а не материалните био-химични съединения, които поглъща физическото ни тяло. От което следва, че тази Джива, която поддържа животрептяща и чиста връзката си със Свръх-Душата и със Създателя, никога не ще остане гладна и жадна, но винаги ще се усеща свръхдоволна и енергизирана до екстатичност. Тъкмо това е и Висшата мъдрост, втъкана в езотеричната Световна съкровищница на сакралното писмено наследие: този, който изчисти връзката си с Единния, не се нуждае от нищо.
СЛЕДВА
Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stamat2015
Категория: Поезия
Прочетен: 92446
Постинги: 95
Коментари: 28
Гласове: 45
Архив